Brandweer paraat tijdens stevige herfststorm!

Home/Uncategorized/Brandweer paraat tijdens stevige herfststorm!

Brand blussen is de meest spectaculaire interventie waarvoor brandweerlieden bekend staan. Brand is echter slechts (gelukkig) maar een deeltje van de taken waarvoor brandweerlieden zo snel mogelijk naar de posten gaan en uitrukken om iemand in nood te helpen.

Vorig weekend raasde een storm over ons vlakke land. Alle posten van Zone 1 rukten uit om omgewaaide takken en bomen, losgekomen dakpannen, onveilige stellingen, bestuurders in moeilijkheden en wellicht ook enkele dieren in nood, bij te staan. In Zone 1 is ongeveer de helft van de brandweerlieden beroepsmatig als brandweerman of -vrouw komen helpen. De andere helft zijn vrijwilligers. Mannen en vrouwen die hun weekend en hun avonduren, na hun werk bij hun werkgever, het comfort en de warmte van hun huis verlaten om buren en andere inwoners van hun streek bij te staan.

En naast de mensen die u als inwoner op straat puin ziet ruimen, zijn er ook de dispatchers in de centrale die extra uren geklopt hebben om alle oproepen te verwerken en de hulp uit te sturen.

Goed gedaan, iedereen!

Hier kunt u zien bij hoeveel interventies elke brandweerpost actief is geweest:

Brandweerposten Zone 1 Totaal 256 interventies
Blankenberge 26
Brugge 82
De Haan/Wenduine 20
Gistel 19
Knokke-Heist 33
Middelkerke 26
Oostende 32
Oostkamp 12
Torhout 6
2017-04-13T20:38:49+00:00 25 november 2016|