Creëer een brandveilige leefomgeving. Hang rookmelders!

Home/Uncategorized/Creëer een brandveilige leefomgeving. Hang rookmelders!

 

IMG_5121Heb jij al rookmelders hangen? Neen? Je leest het helaas nog té vaak in de krant: er sterven nog steeds (té) veel mensen in een woningbrand. En dat kan voorkomen worden! Daarom lanceren de West-Vlaamse hulpverleningszones, Fluvia, Midwest, Westhoek en Zone 1 een heuse sensibiliserende rookmelderscampagne, waarbij het belang van een goedwerkende rookmelder wordt gepromoot.

Max blaft de rookmelderscampagne op gang!  

Om de boodschap voldoende ruchtbaarheid te geven, trappen de vier zones samen een rookmelderscampagne op gang die de mythe moet onderuit halen dat de hond je als waker wel alarmeert voor een brand in huis. Een sprookje waar jammer genoeg nog te veel mensen in geloven.

“Mijn hond is mijn waker”, klinkt het nog al te frequent, “die alarmeert me wel wanneer het brandt in huis.” Vertrouw er toch niet blindelings op. Want Max, die ruikt het niet altijd…

Op maandag 30 januari 2017 vond in Zone 1 een persmoment plaats om de campagne voor te stellen. In aanwezigheid van de zoneraad werd toegelicht waarom deze campagne zo belangrijk is. In 2016 vielen er in onze provincie alleen al 14 doden bij een brand. Dat is veel! Zeker als je weet dat er een simpele oplossing is die hier iets kan aan doen. Rookmelders kunnen levens redden.

Voor meer info over rookmelders en deze campagne: http://www.zone1.be/campagnes/
Facebook: www.facebook.com/hangrookmelders

 

Max en Eva

2017-04-13T20:38:49+00:00 31 januari 2017|