Jeugdbrandweerdienst Torhout verwelkomt jonge brandweerlieden vanaf 12 jaar!

Home/Uncategorized/Jeugdbrandweerdienst Torhout verwelkomt jonge brandweerlieden vanaf 12 jaar!

Wat is dat precies… een Jeugdbrandweer?

In de brandweer van Torhout zijn we al meer dan 20 jaar bezig met een stevige jeugdwerking: Jeugdbrandweer Torhout.

De jeugdwerking is gebaseerd op leuke en uitdagende oefeningen, die zowel praktisch als theoretisch ondersteund worden. Kennis opdoen en deze op de juiste manier leren toepassen in bepaalde situaties is belangrijk. Uiteraard staan ook EHBO en sportoefeningen als vaste waarden gepland in het oefenprogramma.

Bij de brandweer leren we verantwoordelijkheden nemen en samenwerken met elkaar in een toffe sfeer. We leren er ook discipline, formatie en teamspirit.

Het opdoen van deze ervaring en het kennismaken met begrippen als redding en EHBO, geven je een stap voor als je het ooit tot échte brandweerman of -vrouw wil schoppen. Ook de ervaring die je meekrijgt kan van levensbelang zijn in je verdere levensloop.

Aanwervingen bij de jeugdbrandweer post Torhout

Jongeren die zich geroepen voelen om toe te treden tot de jeugdbrandweer kunnen via onze website www.brandweertorhout.be/jeugd hun interesse aan ons doorgeven. Wij contacteren u voor de nodige info.

Voorwaarde is dat men op 1 september minstens in het 6e leerjaar basisonderwijs zit en dat je slaagt voor de proeven. Meer informatie over die proeven worden u doorgegeven bij aanvraag.

Kpl De Ridder Wim

Voorzitter jeugdbrandweer Torhout

2016-09-22T09:50:03+00:00 22 september 2016|