Op maandag 3 september 2018 werden in aanwezigheid van de zoneraad de nieuwste voertuigen voorgesteld. De voertuigen werden in de loop van 2016 tot nu aangekocht door Zone 1. De hulpverleningszone heeft de afgelopen jaren hard ingezet op materiaal en heeft ervoor gezorgd dat in de diverse posten modern materiaal beschikbaar is. Door het juiste materiaal op de juiste plaats te voorzien, is het mogelijk om dankzij het netwerk van posten de juiste middelen ter plaatse te sturen bij een oproep en snel en adequaat te reageren.

Zo werd er geïnvesteerd in:
3 ziekenwagens – ter vervanging van de oudste ziekenwagens in de zone. Dit bevordert de uniformiteit, want we streven ernaar dat alle ambulances identiek opgebouwd en uitgerust worden.
uitrusten van 2 ziekenwagens met automatisch laad- en lossysteem: dit automatisch laad- en lossysteem werd geïnstalleerd in de laatste 2 aangekochte ambulances.
1 multifunctionele autopomp: elke post moet over een multifunctionele autopomp beschikken. Ofwel werden de afgelopen jaren halfzware autopompen omgebouwd tot een multifunctionele autopomp of  er worden multifunctionele autopompen aangekocht.
2 logistieke voertuigen: deze voertuigen worden ingezet voor de procedure vervuilde kledij en het onderhoud van de persluchttoestellen.
8 personenvoertuigen: deze voertuigen worden ingezet voor operationele inzet en ook voor transport tussen de posten, volgen van opleidingen, … .
2 tankwagens: eerstelijnsvoertuigen voor verschillende dringende opdrachten zoals olievervuiling op de openbare weg of mobiele blusvoorraad. Ze werden aangekocht ter vervanging van oudere tankwagens.
1 ladderwagen: dankzij het netwerk van posten kon het aantal ladderwagens verminderd worden, maar het blijft belangrijk om over goed materiaal te beschikken. Een ladderwagen wordt ingezet bij brandbestrijding, maar even goed voor horizontale evacuatie ter ondersteuning van de ziekenwagen.
5 personenvoertuigen: deze voertuigen zijn aangekocht zodat de officieren die vaak op diverse locaties moeten zijn voor vergaderingen e.d. vlug op het ganse grondgebied van de zone kunnen geraken wanneer dit nodig is voor een interventie.